Afbeeldingsresultaat voor pink heartOUR STORY


 

Originele nieuwkomers in modeland: Place du Soleil, durf, kleur en kleine oplages

Place du Soleil heeft haar nieuwe collectie gepresenteerd. In hun showroom verlekkeren zich fashion-retailers bij een originele, kleurrijke en zeer fashionable Place du Soleil collectie die in kleine oplages, direct en uit voorraad te koop is. Het middensegment merk “ligt”goed tussen veel verschillende collecties en zorgt door afwisseling en originaliteit op de winkelvloer weer voor attentie van de winkelbezoekers.


Voor het eigenaars duo Andrea en Eelco Faber was het uitbreiden van hun kledinglijn een logisch gevolg van de ontwikkelingen in de mode-retail. “Bij de presentaties van onze nieuwe collecties op de beurs en via agenten,voelden we een toenemende aarzeling bij de retailers: een nieuw merk, origineel en vernieuwend, in deze stormachtige tijd richten veel retailers zich op behouden van hun bestsellers. Er is vaak aarzeling en weinig budget om nieuwe merken te orderen en zich te binden voor langere perioden. Inkopers hebben dan niet altijd hun ogen wijd open voor nieuwkomers. Originaliteit en durf krijgen daarom niet altijd een eerlijke kans. Er treed een vervlakking op en de durf uit de collecties gaat verloren. Daar moest wat aan gebeuren!”

Gedurfde collecties , origineel , kleurrijk en kleine oplages : dat is Place du Soleil.

Het gehele ontwikkelings proces van de collecties ligt in handen van Andrea en Eelco. Van ontwerp en sample uitvoering tot de productiecontrole en ontwikkeling in de ateliers. “Tijdens onze vele reizen van de afgelopen jaren hebben we wereldwijd prachtige ateliers en fabriekjes gevonden waar onze collecties in kleine oplages en met liefde voor het product, geproduceerd worden. Daarin zit ook de kracht: kleinschaligheid, passie en korte lijnen.
In de collecties zijn invloeden van de reizen die we samen maken, duidelijk aanwezig: in borduursels, in bandjes, in een opdruk. Het is zo mooi om te zien hoe al die verschillende specifieke handwerken samenkomen in een modieuze collectie.”


Andrea ontwerpt al jaren eigen collecties voor een klein publiek. Ooit begonnen als hoedenmaakster wist zij al snel haar draai te vinden in een winkel in Haarlem en internationaal op modebeurzen in Duesseldorf, Parijs en New York. Haar hoeden en hoofddecoraties verkochten over de halve wereld. Het bloed kruipt waar het niet gaan kan en in de afgelopen jaren onstonden met regelmaat originele en draagbare modecollecties. Voor de winkel in Haarlem is er echt geen tijd meer. De koffers staan gepakt want de nieuwe collecties moeten gemaakt!

Place du Soleil, schijnt een nieuw licht in de bewolkte mode-retail. Let the sun shine!

 

© 2014 - 2020 Place du Soleil | sitemap | rss